“Skulle det være en anden gang” Af Sarah Skyt Person

[Bogen er modtaget som en gave fra Lindhardt og Ringhof]
“Det er ingen hemmelighed, at det går godt i Herning, men det er ikke klædeligt at gå i selvsving”. Debutantglæden har ramt mig igen, faste læsere vil jo vide, at jeg får sommerfuglevinger af debutanter, hvis de lægger sig i nye spor gennem gamle traditioner, og det synes jeg Persson gør her.

UDKOMMER I DAG.

Maria arbejder i Sydbank i Herning. Det skulle bare have været en overgangsfase, men nu er det tilværelsen. Og man kender det jo godt, drømmende, der ikke blev som man troede, men alligevel er et autentisk liv, i det, der nu er én.
Livet er fuld af julefrokosttemaer, der skal udtænkes, fuld af gifte mænd og høje snedriver. Romanen er nøgtern, giver zero fucks (hvilket er et af mine yndlingstræk ved hverdagsrealisme) og før man ved af det, er den forbi, og man sidder i sin tragikomik og magter verden lidt mere, end da man startede.

“Alle var udstyret med styrker og svagheder, sagde hendes mor, og hendes pointe var, at fødselsdage var et fint tidspunkt at overveje, hvordan man kunne forbedre sig. Maria kunne for eksempel arbejde på det med kærligheden”

– Skulle det være en anden gang, Sarah Skyt Persson, L&R

Og så er der altså et eller andet med punkteringen af Hernings storhedsvanvid, som er en genial setting. Mere fra dig Sarah Skyt Persson, og tillykke med debuten!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: