Favoritter

Sommerlæsning 2022

I anledningen af 33 grader i Hypezig, lyse nætter og min debut i et modemagasin @costumedk : her får en runde inspiration til sommerlæsningen i toget, til strandkurven, til regnfulde aftenstunder, sommersorg og slow mornings. OBS klik på titlerne for at komme direkte til min anmeldelse! OBS 2.0 alle bøger

LÆS MERE

I skovens dybe stille

Det er ikke nogen hemmelighed, at den nordiske skov med dens hemmeligheder og store graner er min yndlings litterære setting. & at for kulørt en spændingsbue eller overfortalte budskaber praller af på denne læser. For mig repræsenterer den moderne nordiske roman en minimalisme, der egner sig godt til tidlig mørke, små jordhøje og lange strækningerne med tæt bevoksning.

LÆS MERE

SOMMERBØGER.

Straight outta instagram deler jeg også her i blogformatet mit bud på ti bøger til din sommer. Korte poetiske lussinger til rejsen eller lange, dybdeborende romaner til strandlæsning og lyse nætter på terassen.

LÆS MERE

Forårets bedste bøger

Åh hvilken fryd; bøgerne hober sig op i min vindueskarm & fordi jeg så gerne vil læse dem (og fordi man jo faktisk også er nødt til at gå på arbejde), når jeg simpelthen ikke at blogge om hele herligheden. På Instagram kan man følge minutiøst med & ellers kan læne sig tilbage og voilà – for her kommer seks forårshighlights:

LÆS MERE

Marts & de 11 bøger

Vi fortsætter segmentet: månedens bogliste! denne frygtsomme, men alligevel (lidt) håbefulde martsmåned afsluttes derfor med et lille recap; hvad jeg læste, hvad forlagene (blandt andet) udgav.

LÆS MERE

To års fødselsdag og månedens boblere.

Bloggerprojektet, alteregoet, litteraturdrømmen, formidlingspaladset; LitteraturDK fylder to år, og i den anledning lancerer jeg et nyt segment her på bloggen: Månedens boblere aka ting jeg læste, bøger jeg ikke fik strikket sammen til et indlæg, men som alligevel fortjener omtale. Viel Spaß,

LÆS MERE

Glenn Bech – Farskibet

“Som for at råbe ad verden: HVOR FANDEN BLIVER DU AF”. Hvad kan man snart rose denne roman for på en original måde; jeg ligger mig fladt i rækken af dånende anmeldere, men tilføjer en bøn: Lad jer ikke skræmme af tegnsætningen her og der og allevegne, giv Glenn Bech en chance med Farskibet; omsorgsfuld og nådesløs fortælling om farens selvmord, morens krampagtige forsøg på alt og ingenting, toxic maskulinitet og skammen, der følger med.

LÆS MERE

‘Morgenstjernen’ + guide til Karl Ove Knausgård.

[Morgenstjernen er modtaget som anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof] De af jer, der så min ubehjælpelige unboxing-video og hørte mine hvin i verdens højeste oktav, er ikke i tvivl om mit forhold til Karl Ove. Og hvilken roman! 666 siders levende skrift, drømmeagtig indsigt i menneskedyret, men beware: Knausgård kan

LÆS MERE

Ditte Engels Hermansen

Bogblogger // oversætter // cand.mag i dansk
Nordisk litteratur i hjertet // tysk litteratur lige i hælene
Vinder af dansk bogblogger award 2020