“Min mor siger” af Stine Pilgaard

Det her er en bog, jeg altid vender tilbage til. Som anbefaling, sommerlæsning, værtindegave, mandelgave, og hvor jeg ellers kan slippe afsted med at vriste den i hånden på mine medmennesker i denne absurde verden.


Vi møder en jegperson mit i et break-up, som svømmer rundt i specialesump, selvlede og bliver forsøgt hjulpet på vej af en true klassiker her i tilværelsen:: Mors gode råd. Og dem er der mange af, de suser ind og ud mellem de poetiske monologer, hvor jeget reflekterer over det absurde i at være et menneske (endda med så mange ekskærester).
Pilgaard er mester i absurd sjov dialog, hvor velmenende bikarakterer altid saves midt over af jegets knastøre kynisme.


Min mor siger”, Samleren, 2012
Stine Pilgaard er født i: 1984

“Headhuntes burde hun straks som konsulent i dialogkunst i de mange dramatiske miljøer

Lasse Horne Kjældsgaard, Anmeldelse i Politiken

“Min mor siger” er en bog om kærestesorgens faser, kampen mod lykkedoktrinen og om at sidde fast i livet, men egentlig at være tilfreds med netop den slags tilstand. Den er et opgør med alt muligt:: Det heteronormative parforhold, vækstsamfundet som livsmål og med altid at skulle “komme ovenpå igen” hurtigst muligt.
MINE VARMESTE ANBEFALINGER. Man bliver et bedre menneske af denne læseoplevelse. seriøst.

Del dette post

Ditte Engels Hermansen

Bogblogger // oversætter // cand.mag i dansk
Nordisk litteratur i hjertet // tysk litteratur lige i hælene
Vinder af dansk bogblogger award 2020