Bøger, der får dig til at grine

“Næste! – En lægeroman” af Nina Lykke

[Anmeldereksemplaret er modtaget fra Forlaget Gyldendal] Det sjoveste jeg ved er bøger, der gør massivt grin med den gruppe jeg selv tilhører; politisk korrekt, selvsmagende øvre middelklasse. Og som i øvrigt kaster et kærligt blik på livet, der ikke blev som man troede. Norske Nina Lykke brillierer her med sin

LÆS MERE

“Crash Kalinka” af Sigríður Larsen

“Krigsindustrien parrer sig med showbiz et voilá: Flyindustrien, det mest perfekte lille ønskebarn, enfant terrible, en overraskende og stilfuld syntese af militære procedurer og allround-sexyness” Den her bog er et CRASH som titlen så sexy varsler; referencerne til alverdens popkultur flyver én om ørerne, sproget kæmper om pladsen; spænd sikkerhedsbælterne

LÆS MERE

“Meter i sekundet” Endelig mere Stine Pilgaard

Radikal udmelding, men jeg står ved den any day:: Pilgaard er den sjoveste forfatter, vi har i Danmark. Fornemmelsen for det blomstrende, men især det flade i det danske sprog – de korte sætningers land – er så spot on, at man kunne bruge hver anden sætning som (de)motiverende citat.

LÆS MERE

“Nye rejsende” af Tine Høeg

Bogen, som jeg her har lagt på en blød bund af mos, står mit hjerte meget nær. Jeg læste den på udgivelsesdagen i 2017, og brugte resten af året på at heppe på Høeg til debutantprisen:: Selvfølgelig fik hun den.

LÆS MERE

“Min mor siger” af Stine Pilgaard

Det her er en bog, jeg altid vender tilbage til. Som anbefaling, sommerlæsning, værtindegave, mandelgave, og hvor jeg ellers kan slippe afsted med at vriste den i hånden på mine medmennesker i denne absurde verden.

LÆS MERE

Ditte Engels Hermansen

Bogblogger // oversætter // cand.mag i dansk
Nordisk litteratur i hjertet // tysk litteratur lige i hælene
Vinder af dansk bogblogger award 2020