Bøger, der er frigørende

Glenn Bech – Farskibet

“Som for at råbe ad verden: HVOR FANDEN BLIVER DU AF”. Hvad kan man snart rose denne roman for på en original måde; jeg ligger mig fladt i rækken af dånende anmeldere, men tilføjer en bøn: Lad jer ikke skræmme af tegnsætningen her og der og allevegne, giv Glenn Bech en chance med Farskibet; omsorgsfuld og nådesløs fortælling om farens selvmord, morens krampagtige forsøg på alt og ingenting, toxic maskulinitet og skammen, der følger med.

LÆS MERE

“Paradis først” af Kristina Stolz

[Anmeldereksemplar modtaget fra Forlaget Gutkind] “Når korallerne dør, hvad sker der så i mødet mellem to mennesker”, shit en stillistisk balancekunst Kristina Stolz har haft gang i vil tilblivelsen af dette mesterværk, som jeg har været helt fortabt i; Velkommen til Amerika, de drømmer og realitychecks der følger med, gammel

LÆS MERE

Blomsterdalen af Niviaq Korneliussen

[Modtaget som anmeldereksemplar fra Forlaget Gyldendal] I byen Tasiilaq ved den østgrønlandske kyst ligger “Blomsterdalen” midt mellem spidse fjelde; en kirkegård hvor gravene er dækket af tung sne og farverige plasticblomster. Her vil jeget i romanen også ligge en dag, når hendes tid kommer, og det er hende smerteligt bevidst

LÆS MERE

“Min mørke Vanessa” af Kate Elizabeth Russel

“Jeg har virkelig brug for at det her er en kærlighedshistore ikke? Jeg har virkelig brug for, at det er det, det er” Bagsideteksten iscenesætter den her bog som det 21århundredes svar på Lolita:: Forventningerne er kørt i stilling, klichéfrygten er real – og så smadrer den her bog bare

LÆS MERE

Debutantmirakler fra 10erne

Debutanter er det vildeste for mig: Ind fra højre og alt kan ske. Jeg har fulgt meget med i de debuterende danskere her i mit voksne litteraturliv, og årets debutantpris er som Oscaruddelingen for mig. Her har jeg valgt syv fra årtiet der gik, syv som har gjort, at noget

LÆS MERE

Kysser bogåret 2019 farvel

5 litterære højdepunkter i dette bakkede landskab:: Dansk litteratur anno 2019. Det viste sig, da jeg havde pint mig selv igennem en hård men fair udvælgelse, at jeg har valgt 5 kvinder. Så skud ud til forfatterinderne i vores land, endnu engang har I gjort mig til den, jeg er

LÆS MERE

“Gileads døtre” af Margaret Atwood

[romanen er modtaget som en gave fra forlaget Lindhardt & Ringhof]Denne historie, dette univers, dette dystopiske mesterværk har holdt mig ægte vågen, så jeg har måtte støtte mig til sort kaffe gennem de sidste novembermornings. Atwoods Gilead, et totalitært styre, der på en ene side er utænkeligt i sin grusomhed

LÆS MERE

“Giovannis værelse” Af James Baldwin

[Bogen er modtaget som en gave fra forlaget]Av mit hjerte. Nyoversat af selveste Pia Juul, genoptrykt i et kunstværk af en hardback:: Denne perle fra Gyldendals skalaserie, en hyldest til et gang af forfattere fra det tyvende århundrede, som fortjener et moderne shoutout. Fx Baldwin og denne roman om skam

LÆS MERE

“Samtale med venner” af Sally Rooney.

Du hørte det her sidst. Men jeg vil alligevel sige noget om den her bog, dette stykke tidsånd og dialogkunst, og da evt. starte med en note, som jeg lynhurtigt kradsede ned undervejs:: “Man glemmer, at de her mennesker er fiktion”. Rooney-feberen har ramt mig og hvilken feberfryd.

LÆS MERE

Ditte Engels Hermansen

Bogblogger // oversætter // cand.mag i dansk
Nordisk litteratur i hjertet // tysk litteratur lige i hælene
Vinder af dansk bogblogger award 2020