Digtsamlinger for poesibegyndere

Alle bøger, der listes her, enten er eller vil blive anmeldt på bloggen. Men spoileralert:: De har ændre-dit-liv-potentiale

– LitteraturDK

WHITE GIRL 2, af Christina Hagen, Gyldendal, 2012
Ja, jeg kunne altså bedste lige toeren. Christina Hagen er fandenivoldsk, knivskarp og iskold. Man ved, at hun er provokerende, men det er så komplekst, at man aldrig rigtig kan gennemskue alle lag af provokationen. White girl handler om integration, mere kan man næsten ikke sige på så lidt plads. Den er genial og hylende morsom. Fuld anmeldelse kommer snarest.

HAVBREVENE af Siri Ranva, Lindhardt og Ringhof, 2018
Fuld anmeldelse kan læses her: https://litteraturdk.com/2019/05/01/havbrevene-af-siri-ranva-hjelm-jacobsen/

EVERYBODY CALM DOWN – Yogadigte, af Sarah Cohr Lützen, Forlaget Vandkunsten, 2016
En fin og humoristisk lille debutdigtsamling fra Forlaget Vandkunsten. Den beskrives som “et poetisk angstanfald og en samling af vejrtrækninger”, og derudover er det også et digterjeg, der prøver at finde sin plads i verden, og som nogle gange tænker på, at den luft hun indånder, er den samme som den luft Beyoncé indånder. Fuld anmeldelse kommer snarrest på bloggen.

NIKE, af Caspar Eric, Gyldendal, 2015
Min yndlingsdigtsamling. Caspar Eric skriver i et sprog, man sagtens kan forstå – uden at det mister sin poetiske værdi. Han blander popkultur og sproglige billeder:: som dét at være en uperfekt krop i samfundets wrestling arena, der mest af alt minder om The Hunger Games. Nike handler om at være født i en anderledes krop og skulle navigere i en verden, der hylder perfektion og nogle meget bestemte kroppe. Den handler også om kærestesorger og måske mest af alt:: Hvordan vi taler om ting, og hvordan sprog er alt. ALLE SKAL LÆSE DEN. Fuld anmeldelse kommer self snarest.

PONYPRIVILEGIET, af Molly Balsby, Basilisk, 2018
En længe ventet debut fra en tidligere forfatterskoleelev. Hvad er et ponyprivilegium spørger du måske? Det er en genial betegnelse for dét at udnytte en svaghed til en fordel: Jeg citerer her fra bogen:: “Det er et trick, jo mere pony jeg er, jo lettere kan jeg franarre dem deres magt. Hvad kan du sige, mår jeg fortæller dig, at miniponyen findes? Et endnu mere udueligt dyr, et endnu større problem”. Genialt. Fuld anmeldelse kommer snarrest på bloggen.

GULD, af Victor Boy Lindholm, Kronstork, 2014
Denne unge, hippe, hurtigtproducerende digter hr. Boy Lindholm debuterede med GULD i 2014, hvilket jeg stadig mener er hans bedste bog, og som fik status i min vennekreds som noget man citerede hele tiden. For den er cathy og humoristisk, selvom den mest er kritisk og kalder på forandring:: Kapitalismen og den måde vi lever på har dyre omkostninger for klimaet, og vi ved det godt. Hykleriet kaldes med et genkendeligt dilemma: IPHONEN som et inventar, vi ikke vil undvære, selvom den giver os “microflashcardblodigtbørnearbejde” i kroppen. Læs den, bliv underholdt og klogere på samme tid. Fuld anmeldelse kommer snarest på bloggen.

DET NEMME OG DET ENSOMME, af Asta Olivia Nordenhof, Basilisk, 2013
Prisvindende, hjertevindende digtsamling. Den er lige på grænsen til denne kategori:: Den har bestemt sine sproglige kompleksiteter, men den har også sandheder, feministiske erfaringer, som går rent ind, so have faith. Jeg mener bestemt, at Nordenhof er blandt det vildeste som 10’erne bød på i dansk litteratur, fuldkommen filterløs, rasende digte, hun gider ikke noget pis, og hun skriver midt fra alle følelserne, ikke efter de har været i kroppen. Fuld anmeldelse kommer på bloggen snarest.

JEG BRUGER MIN KROP SOM MØBEL, af Veronika Katinka Martzen, Gladiator, 2019
Anmeldelse kan læses lige her::
https://litteraturdk.com/2019/03/27/jeg-bruger-min-krop-som-mobel-af-veronika-katinka-martzen/

ALT HVAD DU EJER, af Caspar Eric, Gyldendal, 2018
Anmeldelse kan læses lige her::
https://litteraturdk.com/2019/03/18/alt-hvad-du-ejer-af-caspar-eric/

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: